måndag 2 september 2024

Dags att komma i form

 Hösten är här och det brukar innebära att man kommer igång med träning både för sig själv och för sin hund. Sommarmånaderna brukar vara lite för varma för ordentlig fysträning för hunden.

Men nu kommer svala vindar och bättre villkor för att börja träna och komma i form.

Hur man tränar varierar från individ till individ, man kanske ökar längden på promenaderna, lägger till lite jogging, man kanske cyklar med sin hund för att få upp flåset. Man kanske går i lite kuperad terräng för kroppskontroll, balans och styrka. 

Gå inte ut för hårt, varken för dig själv eller för din hund. Det resulterar ofta i skador med vila och läkning till följd, kanske också dyra veterinärräkningar. Och så vill vi ju inte ha det!

En utmärkt start är att förlänga promenaderna, röra sig i lite knepig terräng, kanske springa upp för en lagom jobbig backe, klättra över stock och sten, krypa under saker.

Om du vill cykla med din hund eller dragträna, se till att ha rätt utrustning dvs en bra sele, försök att inte cykla så mycket på asfalt som är ett väldigt stumt underlag. Leta rätt på en bra skogsväg.

Hundens muskler och leder behöver utmanas lite för att utvecklas och hållas i god form så se till att variera er träning, hitta nya stigar och bryt vanan att gå samma runda varje dag.

I min webshop finns en mycket prisvärd kurs som heter "Styrketräning för hunden". Priset är endast 250 kronor och där får du tips och instruktioner på 10 övningar som hjälper till att bygga och bibehålla muskulatur och rörlighet hos din hund. Övningarna kan utföras under era promenader och du behöver inte köpa in någon dyr utrustning. Du hittar kursen på min hemsida: hundterapeuten.se

Kämpa på och lycka till!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Dags att komma i form

 Hösten är här och det brukar innebära att man kommer igång med träning både för sig själv och för sin hund. Sommarmånaderna brukar vara lit...