tisdag 11 juni 2024

Semester med hunden

 Några punkter att ha koll på när du tar med dig hunden på semesteräventyr

  1. Hundvänliga platser, kolla upp redan innan ni åker vilka platser längs vägen som är hundvänliga. tex parker, badplatser, campingar, fik och restauranger.

  2. Maten, packa med tillräckligt av hundens mat, det kanske inte går att få tag på där ni ska bo. Alltid bäst att ta med lite mer än du tror att ni kommer behöva. Torrfoder håller sig ju bäst när ni är på resande fot. Glöm inte att ta med lite godis också och några fina tuggben.

  3. Säkerhet, åker ni bil är det viktigt att hunden sitter i bälte eller i bilbur. Ta många pauser så hunden får sträcka på benen och lämna inte hunden i bilen!

  4. Se upp för värmeslag, se till att hunden kan vara i skuggan när det är soligt ute. Den ska också ha fri tillgång till friskt vatten. Motionera den inte när det är som varmast på dagen. Det finns kyldynor för hund som kan vara sköna att ligga på.

  5. Veterinär, innan ni åker är det bra att ha kollat var närmsta veterinärklinik ligger. Se till att ha sparat kontaktuppgifter om du snabbt skulle behöva komma dit. Ta med ett förstahjälpen-kit till din hund.

  6. Packlista, gör en egen packlista till hunden så du är säker på att du får med dig allt, tex extra koppel, leksaker, mat och godis, bajspåsar mm

  7. Träna och leka, på mornar och kvällar brukar det vara lite svalare ute, då kan ni passa på att träna det där som ni skulle behöva bli lite bättre på. Eller så uppsöker ni en hundrastgård och leker tillsammans en stund så hunden får springa av sig lite.

  8. Utomlands, ska ni åka utomlands är det viktigt att i god tid ta reda på vilka vaccinationer mm som hunden behöver.

Ja det är ju lite att tänka på men det är alltid bra att vara väl förberedd. Nu kan ni koppla av och ha en fantastisk sommar tillsammans, var ni än kommer att vara på er semester.


Dags att komma i form

 Hösten är här och det brukar innebära att man kommer igång med träning både för sig själv och för sin hund. Sommarmånaderna brukar vara lit...